26 Şubat 2015 Perşembe

Karacaahmet Sultan Cemevi'nde Vatandaşların İbadetlerini Gerçekleştirirken Yaşadıkları Sorunlar


"Dergahımız Allah'a Emanet"

(Multimedya Haber)

Karacaahmet Sultan Cemevi Alevilerin inanışında önemli bir yere sahip. İbadetlerini gerçekleştirmek için buraya gelen vatandaşların başlıca sorunları; güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve otopark alanın olmaması.

Karacaahmet Sultan Cemevi ibadethane özelliğinin yanı sıra, arazisinde Karaca Ahmet Sultan'nın türbesini ve atının mezarını da barındırmaktadır. Cemevinin Dede'si Celal Çelik, ibadetlerini gerçekleştimek üzere buraya gelen vatandaşların, temel sorunlarını anlattı. 

Karacaahmet Sultan Cemevi'nin Dedesi Celal Çelik
    
Soygunda Sınır Tanımayan İnsanlar...
                                                           
Cemevinin bahçe ve mezarlık görevlisi M.T, 1 Ocak 2015 tarihinde Karacaahmet Sultan'nın atının yattığı mezarın hırsızlar tarafından talan edilip soyulduğunu söyledi. Vatandaşların inançları doğrultusunda, bu mezarın etrafına gelip dilek dileyerek,dualar ettikleri mezar, bu soygun olayından sonra demir tellerle çevrelenmiş. Herhangi bir güvenlik kamerasının olmadığı mezarlıkta, bu soygunu gerçekleştirenleri tespit etmek, neredeyse imkansız. M.T:"Bizim halkımız, Osmanlı’dan kalan mezarlarda bile bir şeyler bulabilmek adına kazıp, deşiyorlar. Bu çok büyük bir günah ve insanların artık kutsallara saygısı yok.” 

Mezarlık Görevlisi M.T Soygun Olayını Anlatıyor


“İbadet Allah'la Kul Arasındadır. Benim İbadetime Kimse Karışamaz”

 İbadeti Sırasında Tüm İnsanlığa Barış ve Huzur Dileyen S.K

Celal Dede, cemevinin kendisine ait bir otopark alanının olmadığını söylüyor. Bu durumundan en çok etkilenenlerinse yaşlılar olduğunu belirtiyor. Ancak bir gün bu sorunların çözülebileceğine inanıyor.

Begum Kilicci'nin Haberleri olarak sizler için hazırladığım özel haberimi izlemek için lütfen videoya tıklayınız: 


Haber: Begüm Kılıççı
Video: Begüm Kılıççı & Semih Konca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder