30 Mart 2015 Pazartesi

İstanbul St. Augustin Kilisesi'ninde İbadetlerini Gerçekleştirenlerin Sorunları

"Bizim Arkamızda Allah Var"

(Fotoğraflı Haber)

St. Augustin Latin Katolik Kilisesi'nin arazisi, kilisenin giderleri ödenemediği için 1983'ten beri Dalyan Kulüp'e kiraya veriliyor. Kiradan elde edilen gelirle, kilisenin giderleri ödeniyor. 

İstanbul Fenerbahçe'deki 23 dönümlük bir araziye sahip olan Latin Katolik Kilisesi St. Auguistin, 1892 yıldan beri ibadethane olarak hizmet veriyor. 1860'lı yılların sonunda Abdülhamit'ten alınan araziye inşa edilen kilise, 1983 yılından beri Dalyan Kulübü'ne ev sahipliği yapıyor.


   St. Augustin Latin Katolik Kilisesi

"Diyanet İşleri Başkanlığı İlgisiz"

İbadethanenin sorumlusu ve temsilcisi Bülent Yıldırım, ibadethaneye devlet tarafından herhangi bir yardım elinin uzatılmaması nedeniyle, kilise arazisinin Dalyan Kulübe kiraya verildiğini ifade ediyor. Yıldırım:"St. Augustin Kilisesi bizim ibadethanemiz ve bizler de bu ülkenin vatandaşıyız. Vatandaş olarak vergimizi verip, üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz, ancak kilisemizin arazisi için ödediğimiz vergileri bilseniz inanamazsınız." 


Bülent Yıldırım

Bülent Yıldırım, 1980'den itibaren St. Augustin Latin Katolik Kilisesi'nin cemaatinde bir azalma olduğunu ifade ediyor. Türkiye'de en fazla paranın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından harcandığını söyleyen Yıldırım, Başkanlık tarafından kendilerine ilgi gösterilmediğini belirtiyor. Yıldırım:" Katolik rahip ve rahibeler normalde maaş almaz, çünkü tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanır. Ancak Türkiye'de durum böyle değil. Ülkemizde en fazla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından harcanıyor. Diğer bakanlıkların bütçelerinden bile fazla. Bu harcamalardansa bizlere bir pay verilmiyor."


St. Augustin Latin Katolik Kilisesi


St. Augustin Latin Katolik Kilisesi'nin kiraya verilen arazisinden elde edilen gelir kilisenin, bakım, onarım ve vergisinin ödenmesi için harcanıyor. Kalanıysa, Afrika'daki yardıma muhtaç insanlar için Vatikan'a gönderiliyor. Bülent Yıldırım, kiliseye vağlı cemaatin sayısında azalma olduğu için kilise arazisini kiraya verdiklerini belirtiyor. 

Haber: Begüm Kılıççı
Fotoğraflar: Begüm Kılıççı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder